Srbske Ivkove slave!


 Србске Ивкове славе!

 -Ивко је банкрот-

За оне који не знају: «Ивкове славе» у Србији су синоним за неумерено славље које организује домаћин - Србин поводом неког важног догађаја, Крсна слава породице, женидба сина, одлазак сина у војску, пунолетство деце, окончање неког важног и берићетног посла, добијање повољне пресуде у некој судској парници, одлазак сина у затвор(!) и многи други догађаји, када се заборави разлог окупљања, када се свечаност продужи на неколико дана, када се гости забораве па преузму улогу домаћина и почну сами да се служе храном и пићем, а када је нестане онда сами кољу јагњад и прасад  и спремају печење, не дозвољавају да музиканти престану да свирају, једном речју када се домаћин покаје због своје првобитне добре намере.
Под именом «Ивкова слава» снимљен је играни филм који је у целости успео да објасни глупости које се чине из најбољих намера и у вери да ће гости бити разумни и пристојни.
Због тога се у Србији за све што је неумерено, а тиче се хране или славља крсти именом «Ивкова слава».

И ево прођоше и наше Државне Ивкове славе. Започеле 1945.г. Домаћин, Ивко, из «Ивкове славе» је био партизан и владао је до 1980.г., потом је дошао син партизана који се преобукао у некаквог социјалисту и владао је док га народ није присилио да сиђе са власти, потом је настала трка за престо - победио је у сва три случаја син комунисте, Ђинђић, Коштуница и Тадић, који су владали до 2012.г. када се на престо попео некадашњи четник који се четништва одрекао одмах по устоличењу, преобукао се у одело које му не стоји и које и нема имена, и није његово ни србско, неко изанђало европско одело у које су се обукли они из ЕУ како се сада назива Немачка.
И опет је у Србији трка за место владара – најупорнији на тренинзима је бивши лажни четник који се тога одрекао и он би да седне на место владара Србије.

Али…. Ивкова слава је при самом свом крају!
Гости поклали сву стоку и сву живину на имању домаћина, попили вино и ракију, појели колаче, музика их напустила јер су стално тражили да им свирају на вересију….
Ко је шта могао то је понео својој кући, комшије које су уживале гледајући  преко ограде такво славље почеле да се разилазе, они који су се најели опет огладнели, пијани се истрезнили….

Каса домаћина, Ивка, је празна!
Каса државе Србије је празна.

Том шупљином касе, тим шупљим звуком, садашњи најупорнији у трци за трон владара Србије намерава да освоји победу – хоће он лично да каже оно што сви у Србији знају: Да пара више нема, да више нико неће да нам позајмљује, да се мора учинити оно што сам сугерисао пред његов долазак на власт у Србији, 2011.г.

Они су тај тренутак званичне објаве да је државна каса празна одлагали, задуживали се, уживајући у моћи коју им је давала власт, наравно и у свему ономе што та власт редовно придодаје.

Али, Државна Ивкова слава је готова!

Ја мојим читаоцима немам намеру да понављам оно што сам писао од краја 2010. г. У више од 500 наслова – прегледао сам, све је речено, нема потребе да се одузима, додаје, преправља….. само сам издвојио наслове и на њих вас упућујем када будете тражили одговор на питања која ће неминовно да навиру у тренутку објаве да је каса празна.

Читајте их. И сам то повремено чиним.

Ту су одговори на та ваша питања, објашњења узрока оваквих последица, ту су и савети шта је једино могуће учинити у наредном периоду.
Имајући у виду да се мој блог редовно прати у више од 50 држава укључив у то и пратиоце из обавештајне службе већине од тих 50 држава, поставио сам и линк ка наслову који се тиче Срба који су се назвали Русима, и Србије коју су ти тзв. Руси назвали Русијом.

Без да их наговарам (Русе), али не учините ли, и то у кратком времену и не обнародујете ли намеру да се одрекнете договора од пре око 350 година, којим сте се одрекли свог србског имена, своје србске историје и културе, нестаћете као народ који нема за било шта да се ухвати.
Спас вам је у враћању у корпус Срба, превасходно оних који су непрекидно живели у Србији, водећи рачуна да се ватра не угаси.
Али, како хоћете!
Само гледајте шта сам вам говорио, шта сам вам прогнозирао и шта вам се догађа, а не верујте ми уопште.

Ове наслове би било корисно поново прочитати:






Наслов за све, али посебно за тзв. Русе:

Бог са нама – Пристани Боже!
Слава светом Трифуну, којем је посвећен данашњи дан!


Драгољуб


Постављено  16.2.2014.г. у 12,15 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh